Wings for Life World Run!

20 de ani, 1.83m inaltime, 92 de kg………
La momentul ala puteam sa jur ca pot muta muntii din loc, insa nu a fost chiar asa. O secunda mi-a fost de ajuns sa-mi schimbe viata.
Ieri impingeam 110 kg la piept, azi nu-mi pot duce mana sa ma scarpin in cap.
Ce se intampla cu mine?
Scurt: Fractura de coloana.
Oricat am fi noi de atenti, oricat ne-am menaja, exista multi factori care pot duce la un astfel de accident.
Se poate intampla oricand, oriunde, oricui. In ciuda faptului ca peste 130,000 de persoane raman paralizate in fiecare an, traumatismul coloanei vertebrale nu este considerat drept “o boala cu intindere vasta”. Din aceasta cauza si interesul industriei farmaceutice de a cauta diverse metode de tratament este limitat, iar progresul proiectelor de cercetare in domeniu depinde, in principal, de investitiile private.
In 2004 a fost infiintata “Wings for Life Spinal Cord Research Foundation”, iar cercetarile din ultimii ani finantate de catre aceasta fundatie dovedesc ca intrebarea nu este “daca” va exista un tratament efectiv si remedii pentru vindecarea traumatismelor coloanei vertebrale, ci “cand” se va intampla acest lucru. Aceasta credinta este bazata pe descoperiri facute la inceputurile anilor 1990, cand oamenii de stiinta au demonstrate ca celule nervoase afectate din maduva spinarii pot fi regenerate dupa diverse tipuri de tratamente specifice. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life are nevoie de donatii. Wings for Life a stabilit un sistem care garanteaza ca 100% din donatiile primite sunt folosite exclusive pentru finantarea proiectelor de cercetare. De la infiintarea fundatiei, peste 82 de proiecte au fost finantate. Pe langa sustinerea proiectelor de cercetare internationale, care sa ajute la vindecarea coloanei vertebrale afectate, Wings for Life se concentreaza si asupra unor tratamente si studii care sa reduca degradarea dupa ranire. Pentru a se decide daca un proiect se califica din punct de vedere stiintific, se apeleaza la un proces de selectie amplu.
Un prim pas este participarea la Wings for life World Run – un eveniment cu totul deosebit care va avea loc anul viitor, pe 4 mai. Va fi cea mai mare cursa de alergare simultana din lume, desfasurata in 40 de tari, printre care si Romania. Toti participantii vor incepe cursa simultan, pe 4 mai 2014, la 10 a.m UTC (1 p.m. ora Romaniei) si, la 30 de minute de la start, fiecare grup va fi urmarit de o masina oficiala de finish, care va accelera pe masura ce cursa avanseaza. In momentul in care un participant este depasit de aceasta masina, cursa se inchide pentru el, continuand tot asa pana cand in intreaga lume vor ramane doar doi participanti – o femeie si un barbat. Fiecare locatie va avea proprii castigatori locali – feminin si masculin. Ultimul ramas in cursa va primi o invitatie de a participa in orice locatie la urmatorul Wings for Life World Life. Barbatul si femeia care vor devein campioni mondiali vor primi ca premiu calatorie in jurul lumii, cu un traseu absolut fabulous – o experienta unica in viata.
Oricine se poate inscrie – varsta minim fiind 18 ani. Inscrierile se realizeaza pe site-ul oficial, pana pe 20 aprilie 2014, iar taxele de participare vor fi directionate in totalitate catre proiectele de cercetare. Taxa difera de la tara la tara, iar pentru Romania e de 124 lei.
Sunt mandru ca Wings for Life m-a ales sa fiu ambasador al acestei cauze in Romania, sunt onorat sa fac parte din aceasta echipa.

Recunosc ca la conferinta de presa am avut momente cand ma uitam in dreapta si nu-mi venea sa cred langa cine stau la masa.
Pe 4 Mai 2014 eu o sa fiu la start unde te astept si pe tine.

Ziua 12!

Aiaiai dăi-nainte cu tupeu, Aiaiai și ai să vezi că nu e greu. ….
Prostii. …. cu tupeul hai că hai, dar de greu este al dracului de greu.
Ieri am crezut că sunt gata, căzut pe front, terminat etc.
Astăzi însă am observat că fizicul a fost mult mai pregătit. Capacitatea la efort crește, timpul de revenire scade.
Sunt mulțumit de cât am lucrat azi, sunt fericit aici și mă înclin atât cât pot în fața profesorilor care sunt niște profesioniști.
Se vede că ceea ce fac le place și fac cu drag, lucrul ăsta nu face decât să facă elevul să lucreze cu plăcere.
Nu știu ce o să faceți voi, însă pentru mine urmează 2 zile de revenire.
Weekend frumos vă doresc și să fiți recunoscători pentru ce puteți face.

Ziua 10!

Ziua 10 a venit și George și-a revenit.
În maxim……mâine, să spun asa cred că răceala mă lasă :)).
Prea mult am scris despre răceala :)), așa că hai să vă spun despre lucrurile cu adevărat serioase și anume:
Tricepsul îl simt tot mai voinic și mai sigur pe el.
Umerii sunt pompați și tari ca piatra.
Am febră musculara la dințat (spate), ceea ce înseamnă că a lucrat și el.
Paravertebralii încet încet se bagă în seamă și ei.
Lucrul la Lokomat m-a făcut să-mi simt gambele fierbinți.

Zi bună prieteni!

Ziua 9!

No, afară ploaie cu bulbuluci și eu ard ca focul în pat.
I hate febra asta împuțită care nu-mi dă pace de trei zile. Totuși sper să scap cu ceva made in băile felix, am luat de la farmacie ceva prafuri minunat la gust :))) și cu ceai de ghimbir made by simona……
Noutăți oha…..aaa da, crește tricepsul și cam atat.
Mâine o să încerc niște exerciții noi cu gym ball.

Zi bună prieteni!

Ziua 8!

Sunt varză, dar cea mai bună varză.
Răceala nu m-a lăsat să dorm decât vreo 4 ore și asta nu este bine.
Cu toate că abia stau în scaun,nu am vrut ca ziua de azi să fie una pierdută și am reușit să fac electrice si terapia ocupaționala unde împreună cu nasul meu rosu ca a lui rudolf am lucrat ridicatul de pe podea in scaun……exercitiu care s-a dovedit foarte greu.
Pentru un cur greu trebuie brațe puternice.
Astăzi poză n-am, dar în postul de mâine o să am.
Vorba aia: mort copt, capul sus și gândul la curve…….aaaa scuze, la tot înainte :)).

Zi bună prieteni!

Zilele 6 si 7!

Răceala nu-mi dă pace și ăsta mă înfurie maxim.
Două zile în care am luat toate pastilele și rezultate oha….
Ieri am avut noroc de vreme frumoasă, chiar a fost o zi călduroasă….o ocazie buna pentru o plimbare prin stațiune.
O stațiune aglomerata tot anul. …. frumos.

Zi bună prieteni!

Ziua 5!

Astăzi m-am trezit răcit :(….. mă arde capul, însă nu am deviat de la program.
O veste buna vine de la lokomat care îmi spune: “george, dai bine cu stângul”.
Asta înseamnă că aparatul a detectat o mișcare voluntară pe partea stângă.
Cam atât, mă pun să dorm.

Ziua 4!

Astăzi m-am trezit cu low battery…… febră muscular gravă.
Sincer am crezut că o să se termine bateria după prima procedură, dar uite că este ora 15 și acum am ieșit din sală. …al doilea antrenament.
Cui pe cui se scoate deci să treacă febra bagă jorj bagă :D.

Zi bună prieteni!

Ziua 3!

Azi am început în forță cu porția de amino-acizi de la prima oră….. trebuia să crească, vreau să creasă, sunt mare sunt bun sunt cel mai cel :D.
Acum spun sincer că…..am fost cel mai cel pentru că sunt rupt, atât de rupt că nu mă pot urca în pat, tremură carnea pe mine . ……i like this pain.
Este ora 13:35…. next stop: afara la aer.


Zi bună prieteni!