Astăzi este despre a nu renunța!

Astăzi nu renunț la multe planuri pe care mi le-am făcut chiar dacă am obosit.

Astăzi nu renunț la a mai ține eu frâiele chiar dacă am obosit.

Astăzi nu renunț la a mai bătătorii calea unora chiar dacă am obosit.

Astăzi nu renunț la încercarea de a înțelege chiar dacă am obosit.

Astăzi nu renunț să mulțumesc pe toată lumea chiar dacă am obosit.

Astăzi nu renunț la a mă face plăcut chiar dacă am obosit.

Astăzi nu renunț să iubesc chiar dacă am obosit.

Astăzi renunț să mai stau agățat de tot unde nu am loc……

Afli că…!

Într-o zi o să afli că nu mai sunt. O să răsufli ușurată privind înainte cu zâmbetul pe buze. Afli că porți în pântece copilul frumos cu care te visai plimbându-te prin parc. Afli că vei  vedea locurile frumoase din lume în care ţi-ai propus să-ţi petreci vacanţele, că vei fi alături de oamenii dragi în momentele cele mai importante din viețile lor şi în cele mai grele.
Realizezi cât de mult te-ai consumat pentru a ține în viață ceva mort. Realizezi atunci cât de puţin valorează casa, maşina şi lucrurile pentru care ai muncit uitând să-ţi trăieşti viaţa. Abia atunci realizezi cât de mult valorezi tu, fără lucruri, fără titulaturi, fără imaginea din faţa lumii.
Abia atunci realizezi că nimic nu mai contează pe lume înafară de tine şi de oamenii care te iubesc cu adevărat, oameni pentru care n-ai prea avut timp fiind preocupat să alergi după iluzii. Realizezi atunci că prea puţin contează, de fapt, cum arată părul tău, câte kilograme ai şi ce gândesc oamenii despre tine.
Şi regreţi că nu te-ai iubit şi nu te-ai preţuit mai mult, că te-ai detestat de fiecare dată când cineva te-a detestat, te-a dezaprobat şi te-a abandonat, că ţi-ai refuzat mai multe lucruri decât ţi-ai oferit.
Şi ți-ai mai dori cu tot sufletul şansa să poţi face lucrurile corect, să nu-ţi mai sabotezi fericrea, să te bucuri de tine, pur şi simplu, să nu te mai iroseşti cu oameni de care credeai că depinzi şi să nu mai alergi după iluzii. Însă nu mai ai timp.

Când în sfârşit ai vrea să trăieşti, nu mai ai viaţa….