Tu nu?

Casă ta sau cu chirie, nu prea mare, de fapt este chiar mică dar te simți bine în ea.
Canapeaua pusă-n mijloc, maro spre negru, moale, plină cu perne moi de culori diferite stă cu spatele către fereasta mare si cochetă, posta gândurilor tale.
Te scufunzi în ea sorbind dintr-o ceașcă generoasă de cafea cu gândul la ea.
O ea actriță în filmele din capul tău.
Măsuța din camera zace sub gramada de cărți motivaționale citite. Nu le muți de acolo dar le ștergi de praf tot timpul.
Cafeaua iti da aripi asa ca pui mana pe telefon si intri pe Facebook……..nu rezisti sa nu-i mai vezi pozele inca o data, ai mai da un like dar deja ai dat la toate.
Iesi de acolo pentru ca cineva in capul tau te striga “ooobbbseedaatuuleee”….ceasca se goleste, mai dai o limba pe marginea ei si iti deplasezi fizicul din canapea pana in baie.
Oglinda te arata bine, putin barbos si cu parul scurt ciufulit, ochii tai verzi iti intaresc increderea in tine. Am zis bine?
Afara este nor dar nu ploua asa ca-ti faci curaj sa iesi din casa, iti ridici gulerul de la geaca ca vantul sa nu-ti mai pocneasca cate una dupa ceafa, bagi mainile in buzunarele croite mai sus, injuri in gand si o iei la pas.
Reflexia ta se vede in geamurile magazinelor.
-Poate ca ar trebui sa mai slabesc?
-Neah, geamul este de vina…
Pe langa tine trec zambitori si plin de viata un el si o ea, pesemne formeaza un cuplu…..se sicaneaza, se musca dar nu-si dau drumu la mana.
-Astora nu le este frig? ……E na grija ce ai si tu.
Brusc te roade o mare foame, grebesti pasul si te indrepti catre o patiserie, iti cumperi doua merdenele pe care le faci din doua una.
Acum esti mai linistit, stomacul te-a iertat, iti este prieten.
Mai linistit dar nu foarte pentru ca ceva te framanta, nu esti sigur pe tine, nu esti hotarat ce vrei, cum vrei sa-ti faci viata asta cu structura complexa.
Tragi aer adanc de simti furnicaturi pana in calcaie, zambesti si traiesti viata dincolo de griji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *