"Cateodata este nevoie sa ajungi foarte sus pentru a intelege cat de mic esti"!


23 octombrie 2014 este o zi care și-a pus amprenta adânc în sufletul meu.
De ce?
Cu două săptămâni în urmă am aflat că Felix Baumgartner vine în România :D.
Cine este Felix Baumgartner?
Este un parașutist austriac și un jumper BASE. El este renumit pentru natura deosebit de periculoasă a cascadoriilor pe care le-a efectuat pe parcursul carierei sale.
La săriturile BASE, Felix Baumgartner a stabilit recordul de săritură de pe cea mai joasă construcție (de la doar 30 de metri, cu săritura de pe mâna Statuii Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro) și de două ori recordul de săritură de pe cea mai înaltă construcție (Turnurile Petronas, din Kuala Lumpur, Malaysia și turnul Taipei 101 din Taiwan).
În 2003, Felix Baumgartner a devenit primul om care a traversat Canalul Mânecii în cădere liberă, folosind o aripă delta fabricată din fibră de carbon atașată pe spate.
M-am gândit că o întâlnire, un eveniment la care participă un așa om, nu este de ratat și cum eu sunt un model pentru alții, și alții sunt modele pentru mine.
Persojul principal și-a făcut apariția în a doua parte a zilei, când a fost intervievat de Oana Marinescu.
Am fost fascinat când a povestit despre viața lui și despre proiectul Red Bull Stratos.
Ce este Red Bull Stratos?
La data de 14 octombrie 2012, în cadrul proiectului Red Bull Stratos, inițiat în 2007 și sponsorizat de firma Red Bull, decolând de pe aeroportul bazei aeriene Walker din Roswell, statul New Mexico din SUA, a urcat cu un balon umplut cu heliu până în stratosferă, îmbarcat într-o nacelă etanșă, din care a sărit de la altitudinea de 39,045 km. În prima parte a coborârii în cădere liberă a depășit viteza sunetului, atingând 1342,8 km/h, cea mai mare viteză cu care s-a deplasat până la acea dată un om care nu se afla într-un vehicul.
După o cădere liberă de 4 minute și 19 secunde, Bumgartner a depășit cu 265 km/h viteza sunetului, cei 1342,8 km/h reprezentând o viteză de 1,25 Mach. De reținut că viteza sunetului variază cu temperatura. Dacă la 20 °C viteza sunetului se situează la 1285 km/h, la temperaturile scăzute și aerul rarefiat de la altitudini cuprinse între 20 și 30 km viteza sunetului este de circa 1078 km/h.
În cadrul pregătirilor pentru acest record, pe care Felix Baumgartner le-a început din 2009, în martie 2012 acesta a executat o săritură de încercare de la altitudinea de 21.800 m și a atins o viteză maximă de 587 km/h[6], iar în august a sărit de la altitudinea de 29.456 de metri și a atins viteza maximă de 864 km/h, înainte de a-și deschide parașut
După primul interviu, am reușit să ajung în backstage și să dau mâna cu un om, nu un robot cum s-a mai scris….. ba chiar i-am dat o îmbrățișare.
– You are amazing and I’m happy to see you.
– Thank you!
– I did skydiving once.
– Oh, that’s great.
– I think this is the meaning of life….to try everything at least once in a life.
– Absolutely.
Un scurt dialog și o poză…..ce-ți poți dori mai mult?
M-am întors înapoi în sală pentru că urma a doua parte a interviului…..de data aceasta intervievat de Mihaela Radulescu.
Un set de întrebări mai la sentiment, despre ce a simțit el, despre cum a trăit familia lui saltul și tot așa.
Însă a venit și o întrebare care pe mine m-a surprins.
Mihaela:
– În sală se află și un prieten de al meu, George Balta care a avut un accident la coloana vertebrală. Te-ai gândit că ți se poate întâmpla și ție așa ceva?
– Cu siguranță m-am gândit la lucrul ăsta….(nu mai rețin exact tot și de aceea o să scriu exact ce am reținut)
Mihaela a continuă să vorbească despre mine, despre ce fac și ce fel de om sunt.
La sfârșit Felix Baumgartner m-a aplaudat urmat de o sală întreagă……
Să fii aplaudat de un om care a scris istorie era peste închipuirile mele….
Mulțumesc Andreea Mitrache pentru tot ajutorul tău!
Mulțumesc Mihaela Radulescu pentru invitație!
Mulțumesc Felix Baumgartner pentru omul care ești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *