1 Mai

Scurt istoric:
Ziua de 1 mai a devenit cunoscută pe întreg mapamondul în urma unor incidente violente, care au avut loc in anul 1886, unde sute de mii de manifestanti au protestat pe teritoriul Statelor Unite cerand reducerea programului de lucru la 8 ore fara reducerea salariului. Sute de oameni au fost raniti atunci dintre care si 66 politisti, 7 au decedat mai tarziu.
In 1889 ziua de 1 mai a devenit Ziua Internationala a Muncitorilor. Există şi excepţii, de exemplu Australia, Elveţia şi Statele Unite, unde 1 Mai nu este o sărbătoare oficială. În majoritatea ţărilor vest europene, ziua de 1 Mai este zi liberă.
În ţările comuniste, ziua de 1 Mai a fost transformată într-o sărbătoare de stat însoţită de defilări propagandistice.
Ce facem noi de 1 Mai?
Pe mine aceasta sarbatoare m-a prins deja la mare. De ceva ani romanii si-au facut obiceiul de a sarbatori prima zi a acestei luni pe malul marii, in special tinerii. “Familistii” merg de obicei la munte sau in padurile de pe langa orase, “la un gratar”. Sper doar sa nu uite de bunele maniere si sa stranga gunoiul pe care il fac.
Pentru cei care raman in Bucuresti, cateva sugestii:
-Petrecere 1 mai muncitoresc – O petrecere cu clasa cu DJ Bhoris; Club A; 21:00; Str. Blanari, nr. 14; intrare 7 RON; Bucuresti
-1 Mai Muncitoresc – Epocalul de aur cu Andreea; Suburbia; 21:00; Str. Selari, nr. 19; intrarea libera; Bucuresti
-Concert Directia 5 & friends; Silver Church; 22:00; Calea Plevnei 60; intrarea 20 RON; Bucuresti
-Concert tovarasesc Timpuri Noi; Clubul Taranului; 21:00; Str. Kiseleff, nr. 3 (intrarea Monetariei); Bucuresti

Have fun!

0 răspunsuri la „1 Mai”

  1. multumesc pentru istoric,nu m-a interesat prea mult semnificatia zilei de 1 mai doar ca e ziua de nastere a surorii mele,eu am fost la munca,nu am nevoie de 1 mai sa ma distrez,oricum,distractie si tie,sper ca nu am exagerat.Nu mi-ai spus cu cine ti in finala,la fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *