La trei ani…

Autor: Alin Popescu
medic specialist medicina sportiva
www.dralinpopescu.ro

Visul lui George Balta, un tanar de numai 20 de ani la acea vreme, de a ajunge intr-o buna zi un cunoscut jucator de rugby a fost intrerupt exact acum 3 ani – pe 11 martie 2006 – in numai cateva secunde, pe terenul de rugby, adica exact acolo unde George isi petrecea de zece ani o mare parte a timpului. Tanarul taloner de la Olimpia Bucuresti a fost, in acea zi de sambata 11 martie 2006, victima unui accident extrem de grav la un meci de pregatire in care formatia lui era partener de pregatire pentru lotul national de juniori U19 al Romaniei. Pentru George nenorocirea s-a produs intr-un moment altfel obisnuit al jocului de rugby, o gramada ordonata. Ramas la pamant, constient, dar incapabil sa se ridice, el a fost transportat imediat, cu ambulanta prezenta langa teren, la Spitalul Universitar de Urgenta Floreasca. Cum starea sa era critica, medicii au decis sa fie transferat la Spitalul de Urgenta Bagdasar Arseni cu un diagnostic dur: traumatism vertebro-medular; luxatie vertebrala anterioara bilaterala, prin translatie, localizare C6-C7; sindrom de compresiune medulara cu leziune neurologica completa la nivel C6 (in limbaj popular, coloana vertebrala a fost deformata, in zona gatului, maduva spinarii fiind sectionata sub a sasea vertebra cervicala).

La fix trei ani de la aceasta poveste cutremuratoare George Balta porneste astazi, 11 martie 2009, pe un nou drum. Sa ii fim alaturi si sa facem din georgebalta.ro un loc de intalnire (virtual) pentru prietenii lui George, pentru iubitorii sportului in general si ai rugby-ului in special si nu numai.

0 răspunsuri la „La trei ani…”

  1. sper din suflet sa te recuperezi…ai incredere si lupta si spera! chiar daca accidentul a luat o parte din visul tau…observ ca ai continuat sa lupti…suntem alaturi de tine…am trimis tuturor din lista de mess..adresa ta….cu un click nu se face poate primavara…dar sigur mai multe te pot ajuta. sper din suflet sa imi inapoiezi un mail si sa-mi spui ca speranta noastra te-a ajutat!suntem alaturi de tine!

    1. Lupt sa ma ridic pt ca asta a devenit visul meu acum. Multumesc din suflet ca-mi sunteti alaturi si ma ajutati sa trec peste incercarea asta. Multaa sanatate iti doresc

  2. Si ptr ca a devenit visu` tau..vom fi alaturi de tine :*
    Se pare ca te putem ajuta cu click`uri..si indemn pe toti prietenii sa o faca..
    Ai grija de tine..si bafta..

  3. eu ce sa mai spun? au spus altii destul… te admir pentru curajul si puterea de a merge mai departe… iti doresc doar multa sanantate… restul va veni de la sine… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *